Defenders of the Cliffs Airsoft Team

DOTC
AIRSOFT TEAM
 
6mm .:. Airsoft & Milsim

Echipa


Echipa a inceput sa se formeze in vara anului 2010, dezvoltand in continuu. In echipa se regasesc mai multe grupe de varsta. Incercam sa organizam jocuri saptamanal si langa acesta promovam sportul airsoft in sine .
Fiecare membru al echipei se conformeaza intocmai regulamentului airsoft Sad Bunneh si consideram obligatorie jocul conform regulamentului. Jocurile organizate de noi sant non politice, nonrasiale.
Membrii echipei nu sant membrii, niciunei organizati militare, paramilitare, politice, etnice sau religioase.
Nu propagam idea razboaielor sau a conflictelor militare , jucam pentru distractie si petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut.
Asteptam cu mainile deschise pasionatii de airsoft si pe cei interesati, care corespund normelor echipei ca seriozitate catre echipa si regulament, comportare civilizata etc.
Sunt bineveniti cei care vrea sa incearca/cunoasca acest sport pentru petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut.

Ce este Airsoftul?


Airsoft este un sport in care jucatorii simuleaza o lupta, un razboi sau alte scenarii militare folosind tactici militare autentice si replici ale armelor de foc precum si ale echipamentelor militare autentice.
Replicile de airsoft folosesc ca munitie bb(bile) de plastic de 6mm sau 8 mm care cantaresc intre 0.20g si 0.48g.
In ciuda faptului ca s-a nascut in indepartata Japonie, fenomenul s-a extins foarte rapid pe intreg globul, devenind astfel un joc foarte popular si indragit.
Fata de paintball exista asemanari dar si diferente: asemanarea ar fi cu privire la efortul fizic si prin faptul ca si la paintbal se folosesc niste replici ale armelor de foc; deosebirile sunt chiar aceste arme care la paintbal trag cu bile umplute cu vopsea astfel incat sa lase urme pe cel lovit iar la airsoft lipsa semnelor vizibile impune onestitatea celui lovit de a recunoaste si a iesii din joc; o alta diferenta este accea ca airsoft se practica in locuri izolate neamenajate(padure, cladiri dezafectate). Jocurile de airsoft pot fi mult mai complexe cu un numar mult mai mare de participanti care adopta un anumit rol in functie de strategia impusa de liderul din teren.
Exista mai multe clasificari ale armelor de airsoft: in functie de munitie 6mm si 8mm; in functie de puterea cu care iese bila pe teava avem intre 90m/s pistoale, arme scurte si 170m/s carabine,arme lungi cu luneta; in functie de mecanismul de tregere avem arme Aeg cu baterie si gearbox, arme spring, cu arc si incarcare manuala si arme cu gaz sau co2.Toate acestea sunt limitate legal la 220 m/s.
Din punc de vedere legal replicile de airsoft sunt considerate jucarii(toys) dar sa nu depaseasca limita de viteza de 220m/s. Detinerea lor nu presupune nici o autorizare sau declaratie prealabila.Cu toate acestea majoritatea cluburilor si bunul simt recomanda ca replicile sa nu fie tinute la vedere in locuri publice si sa fie folosite doar la joc.
Sensul jocului: destindere colectiva in cadrul naturii, neutralizarea emotiilor negative si a aspiratiilor agresive, ridicarea dispozitiei in baza discutiilor cu persoane demne, participante la joc.
Acest sport este apreciat de persoane de ambele sexe si din toate categoriile sociale, incluzand militari, politisti, avocati, medici, studenti, liceeni etc.

Copyright © 2010-2011 Defenders of the Cliffs